Vänsterpartiet Ludvika

Kommunala jobb till Grängesberg

Vänsterpartiet har i flera år drivit att kommunala jobb ska utlokaliseras till gruvkontoret i Gängesberg. Under senare år har vi lyft frågan i olika nämnder samt i kommunfullmäktige. Tyvärr har bland andra Socialdemokraterna, Centerpartiet, Moderaterna och SD röstat nej till förslaget – bland annat med motiveringen att det är för lång till Grängesberg. Nu gör vi frågan till en valfråga.

Om Vänsterpartiet ingår i kommunledningen efter nästa val så kommer ett absolut krav från våran sida vara att kommunala jobb ska utlokaliseras till Grängesberg. Till skillnad från övriga partier anser vi nämligen inte att avståndet mellan Grängesberg och Ludvika är ett problem.

Tvärtom är det helt vansinnigt att kommunen betalar miljonbelopp i hyra till privata fastighetsägare i Ludvika samtidigt som kommunen äger gruvkontoret i Grängesberg, där det finns plats för exempelvis skolförvaltningens kansli.

Att flytta kommunala jobb till Grängesberg skulle både innebära att kommunen sparar pengar och att man aktivt stärker Grängesberg med fler arbetstillfällen. Om skolbarn kan åka buss från Grängesberg för att gå på högstadiet i Ludvika så kan faktiskt kommunala tjänstepersoner åka till arbetsplatser vid gruvkontoret också. Det är faktiskt lika långt åt båda håll.

Vi flyttar kommunala jobb till Grängesberg!

Därför ska du rösta på Vänsterpartiet

Läs vårt lokala valprogram

Denna webbplats använder cookies för att förbättra webbupplevelsen och möjliggöra ytterligare funktionalitet View more
Acceptera