Vänsterpartiet Ludvika

Miljonerna ska tillbaka till välfärden

Samtidigt som den styrande majoriteten i Ludvika beslutat om stora nedskärningar inom såväl skola som äldreomsorg har stora överskott byggts upp i det kommunala fastighetsbolaget. De senaste två åren har man gjort en vinst på 20 miljoner kronor.

Det är en vinst som uteslutande beror på att det kommunala fastighetsbolaget tagit ut en högre hyra
från kommunen än vad som hade varit nödvändigt för att täcka lokalkostnaderna.

När kommunen flyttade sina fastigheter till ett eget bolag var knappast tanken att man på så sätt skulle dränera välfärden på pengar.

De här pengarna behövs i skolan och äldreomsorgen. Det finns ingen som helst anledning att bygga upp stora vinster i ett kommunalt fastighetsbolag. När man plockar pengar från skola och äldreomsorg för att lägga som vinster i ett fastighetsbolag blir effekterna för välfärden påtagligt lik de effekter vi ser när giriga riskkapitalister plockar pengar från skolor och äldreboenden.

Så kan vi inte ha det.

De här pengarna hör hemma i välfärden, därför kräver Vänsterpartiet att fastighetsbolagets vinster ska återföras till välfärden.

Detta är en av de åtgärder Vänsterpartiet föreslår för att under nästa år kunna frigöra ytterligare 43 miljoner kronor till Ludvikas välfärd.

Därför ska du rösta på Vänsterpartiet

Läs vårt lokala valprogram

Denna webbplats använder cookies för att förbättra webbupplevelsen och möjliggöra ytterligare funktionalitet View more
Acceptera