Vänsterpartiet Ludvika

Vi återställer Säfsgården

Att ta bort demensplatserna på Säfsgården och omvandla det till ett boende med hemtjänst var ett stort misstag. Det argument som användes av Socialdemokraterna, Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna när de genomförde denna nedskärning var att kommunen behövde spara
pengar.

Det stämmer inte! Det finns pengar för att tillhandahålla en god äldreomsorg i Fredriksberg. Det har vi i Vänsterpartiet visat i varje budgetförslag vi lagt i fullmäktige sedan dess. Det är till och med så att kommunen har fått ökade statsbidrag vars syfte är att stoppa nedskärningar inom äldreomsorgen.

Trots det så vägrar den nuvarande majoriteten att tänka om. Efter att ha försökt stoppa nedskärningarna på Säfsgården i såväl vård- och omsorgsnämnden, kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige gör nu Vänsterpartiet frågan om Säfsgårdens framtid till en av våra viktigaste valfrågor.

Vårt krav är enkelt. Säfsgården ska återställas till ett särskilt boende med heldygnsomsorg med en demensavdelning. Ingen sa behöva flytta bara för att man behöver större omsorgsinsatser. Detta kommer att vara ett absolut krav från vår sida om vi efter valet hamnar i en majoritetsförhandling med andra partier.

Med ditt stöd i valet kan vi återställa Säfsgården och stärka välfärden i hela Ludvika kommun.

Rösta på Vänsterpartiet

Därför ska du rösta på Vänsterpartiet

Läs vårt lokala valprogram

Denna webbplats använder cookies för att förbättra webbupplevelsen och möjliggöra ytterligare funktionalitet View more
Acceptera