Vänsterpartiet Ludvika

Ingen utförsäljning under pandemin

WEBB-FRONT-RORINTE

Den S-ledda majoriteten i Ludvikahem önskar nu sälja ut delar av det allmännyttiga bostadsbeståndet till ett privat investmentbolag. Detta avser man att klubba igenom mitt under rådande pandemi utan möjlighet till fungerande politiska dialog och debatt. Dessutom avser man att skatteplanera affären för att undvika beskattning. Detta anser Vänsterpartiet är helt förkastligt.

– Det är helt orimligt att driva igenom mandatperiodens mest kontroversiella fråga mitt i en pandemi som blockerar politisk dialog, säger vänsterpartiets ordförande Ida Friberg i en kommentar.

Vänsterpartiet kommer begära att kommunstyrelsen bordlägger frågan till dess att pandemin är över. Skulle majoriteten trots allt lyfta frågan till kommunfullmäktige den 1 juni så kommer Vänsterpartiet söka stöd för en så kallad minoritetsåterremiss för att skjuta frågan tills efter sommaren.

– Flera ledamöter i den socialdemokratiska fullmäktigegruppen är kritiska till beslutet, och andra har uttryckt sin irritation över att regionen tagit beslut om folktandvården i Grängesberg under rådande pandemi. Vi räknar med att man är konsekventa nog att se att det här är minst lika tokigt och att man kommer stödja en bordläggning eller återremiss, fortsätter Friberg.

För att undvika beskattning kommer fastigheterna att paketeras i ett nybildat aktiebolag som sedan säljs till den privata köparen. Ett upplägg som är starkt kritiserat av bland andra finansminister Magdalena Andersson (Läs mer här)

– För andra gången på drygt ett år genomför nu det S-ledda bostadsbolaget aktiv skatteplanering i syfte att undvika beskattning. Det är uppenbart så att Ludvikas socialdemokrater har ett väldigt rymligt samvete som gör alla högtidliga tal om ett starkt skattefinansierat välfärdssamhälle klingar väldigt falskt, säger oppositionsråd Lars Handegard i en kommentar.

Därför ska du rösta på Vänsterpartiet

Läs vårt lokala valprogram

Denna webbplats använder cookies för att förbättra webbupplevelsen och möjliggöra ytterligare funktionalitet View more
Acceptera