Vänsterpartiet Ludvika

Prioritera välfärden, dela ut vinsten från 2018

På måndag den 18 mars hålls bolagsstämma för det helägda kommunala bolaget VB Kraft. På stämman ska årsredovisningen antas och kommunens ägarombud ska bestämma vad som ska göras med den vinst som uppstått i bolaget. Totalt finns det balanserade vinstmedel på strax över 20 miljoner, som stämman ska besluta om.

Mot bakgrund av att kommunen befinner sig i ett tufft ekonomiskt läge där man tvingas dra in på allt från Dan Andersson-vecka till äldreomsorg och skola menar vi att hela vinsten för 2018 ska delas ut till kommunen för att stärka kommunkassan och mildra de föreslagna nedskärningar som majoriteten planerar att genomföra.

Inför stämman har den styrande majoriteten tillsammans med Sverigedemokraterna röstat för att endast ca 5 miljoner ska delas ut till kommunen.

Vi i Vänsterpartiet menar att det är absolut nödvändigt att prioritera välfärden och göra allt som går för att undvika kortsiktiga och kontraproduktiva panikbesparingar. Därför vill vi dela ut hela vinsten från 2018 som uppgår till omkring 10 miljoner kronor.

 

vb01

VB Kraft har mycket hög soliditet, och till årsstämmans förfogande står vinstmedel på totalt ca 20 miljoner. Av dessa vill Socialdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna dela ut ca 5 miljoner till kommunkassan (välfärden)

vb02

Vänsterpartiet menar att hela vinsten från 2018, totalt ca 10 miljoner kronor ska delas ut för att stärka kommunkassan och undvika ogenomtänkta och kontraproduktiva nedskärningar i välfärden.

 

Pengarna finns. Det är dags att prioritera välfärden i Ludvika.

Lars Handegard (V)
Oppositionsråd
Ludvika kommun

Conny Bringås (V)
Styrelseledamot
VB Kraft AB

Därför ska du rösta på Vänsterpartiet

Läs vårt lokala valprogram

Denna webbplats använder cookies för att förbättra webbupplevelsen och möjliggöra ytterligare funktionalitet View more
Acceptera