Vänsterpartiet Ludvika

Rör inte allmännyttan, gemensam kampanj med Hyresgästföreningen

FB-RORINTE01

Är delar av Luvikahem på väg att säljas ut? I den nya politiska majoritetens program för Ludvika kommun står det att man ska ”se över Ludvika Hems dominans på hyresmarknaden”.

I klartext betyder det att man överväger att sälja ut delar av det allmännyttiga bostadsbeståndet till någon privat hyresvärd.

Resultatet av utförsäljningar känner vi alltför väl från andra kommuner. Begrepp som renovräkning (att privata hyresvärdar köper upp allmännytta, genomför renoveringar och kraftigt höjer hyran så att många inte längre har råd att bo kvar) är tyvärr väldigt vanliga.

Hyreshöjningar på uppåt 40-50% är inte alls ovanligt. Ett aktuellt exempel på detta är Falun där man nu genomför renovräkningar i nyligen utsålda Bojsenburg.

Allmännyttan har en viktig samhällsfunktion – att förse människor med bra bostäder som de har råd att bo i. De sociala och ekonomiska följderna av utförsäljningar kan bli väldigt kännbara. Därför är våra båda organisationer starkt kritiska till utförsäljningar och vi kommer tillsammans att ta kampen mot utförsäljningar av Ludvikahems bostäder.

Som ett led i detta ordnar vi nu ett öppet möte med Hyresgästföreningens ordförande Marie Linder hos ABF i Ludvika tisdagen den 28 maj klockan 17.00

Varmt välkommen dit för att få mer information om varför vi säger nej till utförsäljningar av allmännyttan.

Tillsammans kan vi stoppa utförsäljningarna av allmännyttan!

Ida Friberg
Ordförande
Vänsterpartiet Ludvika

Bo Fremén
Ordförande
Hyresgästföreningen Ludvika

Därför ska du rösta på Vänsterpartiet

Läs vårt lokala valprogram

Denna webbplats använder cookies för att förbättra webbupplevelsen och möjliggöra ytterligare funktionalitet View more
Acceptera